L'oli emprat en la cuina sovint acaba sent abocat en l'aigüera, les depuradores no filtren l'oli de manera que acaba sent abocat en l'ecosistema, afectant-lo.
Què podem fer? Si no hi ha més alternativa que llençar l'oli usat, és millor abocar-lo en una ampolla de plàstic i llençar-la a les escombraries. Com es un material biodegradable acabarà sent pastura de microorganismes que ho integrin en el cicle natural.
Les nostres àvies feien amb ell sabó casolà, però per al nostre sistema de vida, això potser sigui una mica complicat. Cada vegada hi han més punts de recollida a l'abast dels ciutadans per al seu reciclatge en plantes especialitzades en biodiesel. Cada vegada un major nombre de municipis disposa de"punts nets” on pot deixar-se l'oli usat per al seu reciclatge.
Ultimamente tenim una solució nova, el sistema de solidificación de l'oli Fregit Net, que pot adquirir-se en la seva pàgina web : http://www.fritolimpio.com/ o en els supermercats Carrefour. Es compra en pots, i per a la seva utilització basta tirar una cullerada del producte en la paella quan l'oli encara està calent. En mitja hora s'haurà convertit en una pastilla sòlida que pot agafar-se amb la mà en una peça i guardar-la per a dur a reciclar.
0 comentarios:
Publicar un comentario